Loading...
 Start Page

FAQs

Se aude o troznitura din cadru. Ce este in neregula?

Cat de des ar trebui sa facuta verificarea tehnica a bicicletei?

Furca bicicletei este instabila. Ce trebuie facut?

Cum pot verifica daca headset-ul este bine strans?

Performanta franei pe disc (mecanica / hidraulica) este foarte scazuta. De ce?

Care este diferenta intre franele V-brake si cele pe disc?

Sistemul de viteze din spate nu functioneaza corespunzator. De ce?

La ce ar trebui sa fiu atent atunci cand vreau sa fac upgrade la bicicleta?

Care este dimensiunea corecta a cadrului pentru un copil?

 

 

 

 

 

 

Se aude un zgomot din cadru. Ce este in neregula?

Cea mai frecventa cauza de zgomot este butucul pedalier, mai ales la cadrele de aluminiu. Puteti sesiza zgomotul atunci cand pedalati. Zgomotul se datoreaza frecarii dintre butucul pedalier si cadru. Este necesara ungerea filetului butucului pedalier. Va rugam contactati un service IDEAL autorizat.
Zgomotul se mai poate datora unor componente slabite din pedale sau din angrenajul pedalier. Va rugam contactati un service IDEAL autorizat.
Cadrul poate fi crapat si zgomotul poate proveni din punctul crapaturii. Va rugam contactati un service IDEAL autorizat.
Zgomotul poate  proveni din alte parti ale bicicletei care sunt in contact direct cu cadrul, de ex. pipa si sa.  Trebuie verificat daca asamblarea/strangerea sau ungerea componentelor a fost facuta corect. Va rugam contactati un service IDEAL autorizat.

 


Cat de des ar trebui sa facuta verificarea tehnica a bicicletei?

O verificare ar trebui să se facă periodic şi în funcţie de cât de des şi în ce condiţii a fost utilizata bicicleta.  Este foarte importantă verificrea părţilor mobile ale bicicletei : headset, butuc pedalier, butuci fata/spate. De asemenea vă rugăm sa citiţi manualul de service IDEAL,  capitolul despre întreţinerea bicicletei.

 


Furca bicicletei este instabila. Ce trebuie facut ?

Va rugam contactati un service IDEAL autorizat. Este foarte important ca verificarea headsetului sa fie executata corect, deoarece este direct legata de siguranta biciclistului. Folosirea bicicletei cu headsetul ruginit sau slabit este extrem de periculoasa.

 


Cum pot verifica daca headset-ul este bine strans ?

Stand pe bicicleta (oprita) apasati maneta de frana fata. Cu maneta apasata, miscati bicicleta inainte si inapoi.  Cu mana libera atingeti partea superioara a headsetului. Daca simtiti miscare sau daca auziti zgomot este necesara o inspectie tehnica. Va rugam contactati un service IDEAL autorizat. Utilizarea bicicletei cu headsetul ruginit sau slabit este extrem de periculoasa. O atentie deosebita ar trebui acordata bicicletelor cu suspensie fata. In acest caz trebuie verificat si jocul din bratele furcii. Daca simtiti ca se misca sau daca auziti un zgomot este necesara o verificare tehnica. Va rugam contactati un service IDEAL autorizat.

 


Performanta franei pe disc (mecanica / hidraulica) este foarte scazuta. De ce?

Cel raspandit motiv pentru performatele slabe ale franei pe disc este contactul dintre lubrifianti sau produsele de curatare cu placutele de frana. Apare de obicei dupa verificarile tehnice sau curatarea bicicletei. Va rugam contactati un service autorizat.
Datorita reglarii necorespunzatoare.  Va rugam contactati un service IDEAL autorizat pentru reglare.|
Datorita faptului ca a intrat aer in sistem (franele hidraulice). In acest caz creste cursa manetei de frana si scade feedback-ul. Va rugam contactati un service IDEAL autorizat pentru reglare.
Datorita deteriorarii sau proastei lubrifieri a cablurilor (in cazul franelor mecanice).  Este necesara inlocuirea. Va rugam contactati un service IDEAL autorizat.
Datorita placutelor de frana uzate. Este necesara inlocuirea cu piese originale. Va rugam contactati un service IDEAL autorizat.

 


Care este diferenta intre franele V-brake si cele pe disc ?

Sunt diferente substantiale intre cele doua.  Le evidentiem pe cele mai importante.
Franele pe disc sunt mai grele, mai complexe, mai greu de reglat si mai scumpe decat franele V-Brake.
Centrarea rotilor nu afecteaza performantele franelor pe disc, contrar celor V-brake, care sunt direct influentate.
Franele pe disc sunt foarte putin sau deloc afectate de apa, noroi si praf. La polul opus, franele V-brake sunt direct influentate de aceste conditii.

 


Sistemul de viteze din spate nu functioneaza corespunzator. De ce ?

Probabil sistemul nu este reglat in conformitate cu specificatiile producatorului. Va rugam contactati un service IDEAL autorizat.
Poate fi o incompabilitate intre componentele transmisiei (manete de frana, cabluri, lant, schimbatoare fata). Va rugam contactati un service IDEAL autorizat.
Punctul de prindere al schimbatorului spate a fost indoit. Va rugam contactati un service IDEAL autorizat.
Cablurile s-ar putea sa fie ruginite sau distruse. Va rugam contactati un service IDEAL autorizat.

 


La ce ar trebui sa fiu atent atunci cand vreau sa fac upgrade la bicicleta?

Este extrem de important sa verificati compatibilitatea componentelor noi cu cele vechi. Va rugam contactati un service IDEAL autorizat.

 


Care este dimensiunea corecta a cadrului pentru un copil ?

Dimensiunea cadrului depinde foarte mult de inaltimea si conformatia copilului si fiecare alegere ar trebui facuta pentru siguranta biciclistului. Va prezentam in continuare o estimare pentru alegerea cadrului, dar pentru o alegere exacta va rugam contactati un magazin IDEAL autorizat.

2-4  ani : 10"/12"
4-6  ani : 14"/16"
6-8 ani : 18"/20"
8-10 ani : 20"/24"

 

FAQs    ARCHIVE     

  

 

© Copyright 2017 IDEAL Bikes Romania